Kedves Ltogat!

Az oldal fejleszts alatt! Rendelseivel kapcsolatban rdekldjn telefonon. Kijelentem, hogy elmltam 18. ves!
Igen
Nem

Borfajtk

Kadarka Asz

Kadarka Asz

A vörös szín aszúk hagyományos alapanyaga a kadarka. Az Arad-hegyalján készül ménesi aszú számít a leghíresebbnek. A kiválogatott aszúszemeket megtapossák, az így kifolyó eszenciát egy külön üvegballonban erjesztik. A szlszemekbl pedig aszútésztát készítenek és felöntik szárazkadarka borral. Az erjed, szület borkülönlegességet naponta keverik, minden alkalommal eltávolítva a felúszó magokat, amelyek keser anyagokat vihetnének bele a borba. Két hét alatt végbe is megy az erjedés. Cukor azért maradt bven, aminek egyensúlyba tartásához pedig igencsak nagy mennyiség savra van szükség. A bort végül kilenc hónapig érlelték tölgyfahordóban.