Kedves Ltogat!

Az oldal fejleszts alatt! Rendelseivel kapcsolatban rdekldjn telefonon. Kijelentem, hogy elmltam 18. ves!
Igen
Nem

Borfajtk

Roz

Roz

Készítése során a kékszlk fehér mustját a vörösborokénál jóval rövidebb ideig áztatják a törkölyön, így a szemek héjában lev színanyagok kevésbé tudnak kioldódni. Ez a folyamat  a szl színétl, fajtájától, érettségétl függen 12-24 órá idtartam alatt zajlik le. Sokféle rosé stílus létezik,  de hazánkban a könnyebb iskolázás az elfogadottabb, míg Provance-ban és a Rhone-völgyében sokkal testesebb, nehezebb, kevésbé üde borokat készítenek helyi fajtákból. A roséknál leginkább az acéltartályban erjesztett és érlelt reduktív technológia az elfogadottabb, hogy a szlbl származó elsdleges gyümölcsaromák legyenek az uralkodóak.