Kedves Ltogat!

Az oldal fejleszts alatt! Rendelseivel kapcsolatban rdekldjn telefonon. Kijelentem, hogy elmltam 18. ves!
Igen
Nem

Borfajtk

Asz

Asz

A tokaji aszú vagy röviden aszú a Tokaj-hegyaljai borvidéken elállított aszúbor, vagyis aszúsodott és normál szl felhasználásával készített desszertbor, borkülönlegesség. A tokaji borok közül a leghíresebb. Évszázados technológia alkalmazásával készül, amelynek alapja az aszúsodott szlszemek kési szüretelésére és az ezt követ különleges borkészítési eljárás. Az aszú annyi puttonyos, ahány puttony aszút áztatnak egy gönci hordó borban (3,4,5,6 puttonyos). A legjobb minség tokaji aszút Tokaj, Tarcal, Tolcsva, Mád és Tállya  községek környékén készítik.