Kedves Ltogat!

Az oldal fejleszts alatt! Rendelseivel kapcsolatban rdekldjn telefonon. Kijelentem, hogy elmltam 18. ves!
Igen
Nem

Borszatok

Hungria

Hungria

A Pezsgpincészet hagyománya idestova több, mint ötven esztendeje tart. A Hungaria története a II. világháború utáni nehéz idszakban kezddött. A mélyponton lév pezsggyártás a Hungaria létrehozásával indult újból fejldésnek.
A budafoki pezsgpincészetben csak palackban erjesztett és érlelt, kiemelked minség pezsg készül. A pincemesterek hozzáértésének köszönheten az ínyencek és szakemberek által oly nagyra tartott „száraz” ízvilágot a Hungaria Pezsgpincészet az Extra Dry és Grande Cuvée Brut fajtáival tökéletesen biztosítja. A Hungaria pezsgk alapborai ma jellemzen az Etyek és Pázmánd közvetlen közelében elhelyezked szlterületekrl származnak.
A szüretet követen azonnal elkezddik a feldolgozás, az erjesztés folyamatával, amelyet a kész alapborok házasítása és a pezsgsítés követ. A pezsgk alapborainál dönten a friss, üde, markánsabb savtartalommal rendelkez szlfajták boraira támaszkodnak. A végs házasításokban így kap helyet a Chardonnay, a Rajnai rizling, a Királyleányka és a Pinot noir. A pezsgk két-három hónapig Magnum palackokban erjednek, majd 9-18 hónapon át.