Kedves Ltogat!

Az oldal fejleszts alatt! Rendelseivel kapcsolatban rdekldjn telefonon. Kijelentem, hogy elmltam 18. ves!
Igen
Nem

Borszatok

Bock Jzsef

Bock Jzsef

Az egyik legismertebb és legnépszerbb villányi borász, 1997-ben az Év bortermelje, akit 2007-ben a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjével is kitüntettek a magyar borokért és borkultúráért, illetve a villányi borvidék népszersítéséért végzett kiemelked munkája elismeréseként. Édesapja példáját követve 1981-ben kezdett borászkodni, 1987-ben készítette el els palackos borát, a '90-es évek közepén pedig pincészete már az ország legismertebbjei közé tartozott. A birtok 50 hektárján - melyek zömmel Villány legjobb fekvés dliben találhatók - 90%-ban kékszlk teremnek, portugieser, kékfrankos, cabernet franc és sauvignon, merlot, valamint syrah, a 10%-nyi fehérszl-területen pedig hárslevel, olasz és rajnai rizling osztozik.

Az 1994 és 2000 között végrehajtott nagyszabású fejlesztések és modernizáció eredményeként a régi ültetvények tkeszámát a térállás szkítésével megnövelték, az újonnan létesítetteken pedig már a 6000 tke/ha alacsony kordonon az általános. Emellett 1999-ben elkészült a legmodernebb technológiával mköd feldolgozó is.

A mindig jó kedély Bock József, mindannyiunk Bokszija, elssorban rusztikus stílusú cabernet-ivel és cabernet alapú küvéivel alapozta meg népszerségét. Borainak 60%-a rövidebb-hosszabb barrikhordós érlelést kap, és szinte mindegyik közös vonása a finoman jelentkez animális-földes jelleg és a markáns cseresség. A pincészet termékskálája rendkívül széles: a fehérboroktól a könnyebb, gyümölcsösebb vörösborokon keresztül (kékfrankos, portugieser) egészen a komoly, bordeaux-i típusú házasításokig és a nagy merlot-ig terjed a kínálat, de a Bock rozék is évrl évre nagy népszerségnek örvendenek. Csúcsbora, a Bock Cuvée cabernet franc-ból és sauvignonból készül.