Kedves Ltogat!

Az oldal fejleszts alatt! Rendelseivel kapcsolatban rdekldjn telefonon. Kijelentem, hogy elmltam 18. ves!
Igen
Nem

Borszatok

Gere Attila

Gere Attila

Az igazi nagyágyúk egyike, Bock József mellett talán a legismertebb borászunk. Borai között megtalálhatjuk az olyan klasszisokat, mint a Kopár és a Solus, amelyek már már kultuszborrá váltak a hozzáértk és mkedvelk körében egyaránt.

A Szegedi erdésztechnikumban érettségizett erdészbl lett borász eleinte a nászajándékba kapott 700 négyszögöles szln gazdálkodott a Csillagvölgyben. Innen egyenes, ám nem könny út vezetett a mai 50 hektáros terület birtokhoz, a Gere Panzióhoz, az "Év Borásza" elismeréshez, az 1000 m2 alapterület gyönyör, új építés pincéhez és a mára messzeföldön híres nagy és emlékezetes borokhoz.

Kezdettl fogva a villányi öregek által legjobbnak tartott dlkben vásárolt területet, ennek köszönhet, hogy ma a Kopártól kezdve a Konkolyon, az Ördögárkon át a Fekete-hegyig minden jelents területen vannak ültetvényei. Az alaposan átgondolt fajtaszerkezetben a vörösboros vidékeken köteleznek számító bordeaux-ik (cabernet sauvignon és franc, merlot) mellett nemzetközi (pinot noir, syrah, tempranillo, barbera) és villányi (portugieser) kedvencek, valamint elfeledett hazai fajták (bakator, csóka, balafánt) is szerepelnek.
Gere Attila Villány egyik méltán híressé vált nagyágyúja, akit nem a marketing, hanem a bor szeretete és értése juttatott el a "Villány dicsségcsarnokába". A nemrégiben átadott korszer feldolgozóval és érlelvel a birtok nagy lépést tett elre, a neves borász immár világszínvonalú pincészetet tudhat magáénak. Birtoka 2003-ban 50 ha saját szl, melynek több mint a fele, 26 ha term. Területei a borvidék legjobb fekvéseiben találhatók: a Kopár, a Remete, a Konkoly, az Ördögárok és a Csillagvölgy dlben.

A tkék alacsony kordonon nevelkednek, amelynek a szl hháztartása szempontjából igen nagy jelentsége van. Legújabb telepítéseire 7200 hektáronkénti tkeszám jellemz, amelybl jól látszik, hogy a hozamkorlátozás komoly szerepet játszik a pincészet életében. Kiemelked, nagy minség borainak hozamkorlátozása megközelíti a legjobb medoc-i szlkét: szüret idején mindössze 6-7 fürt árválkodik egy-egy tkén.

A pince méretérl mi sem árulkodik jobban, mint a 800 db barrique hordó. Borainak egyik legfbb ismérve a stabilitás és a megbízhatóság, e mellett nagyon gyorsan érnek, viszont sokáig a csúcson maradnak. Gere Attila mindig tartogat meglepetéseket, mindig képes a megszokott villányi ízeken túl valami újat, valami izgalmasat mutatni. 

A borászat honlapja: www.gere.hu

 

Felhasznált forrás: Wiki, Gere, Bortársaság, kertpont