Kedves Ltogat!

Az oldal fejleszts alatt! Rendelseivel kapcsolatban rdekldjn telefonon. Kijelentem, hogy elmltam 18. ves!
Igen
Nem

Borszatok

Oremus

Oremus

A Tokaj Oremus szli és pincéi Magyarország észak-keleti részén, Tokaj-Hegyalja egyik leghíresebb falujában, Tolcsván találhatók.
1993-ban a Vega Sicilia megalapította a Tokaj-Oremust. A két bor történelmi hagyományaihoz hozzáadódik az Álvarez család személyisége. Pablo Álvarez, a Vega Sicilia vezérigazgatója lett ennek az új projektnek is a felelse. A kertekkel és szlvel övezett huszonnyolc falu alkotta borvidék ritkán elforduló földrajzi adottságokkal, rendelkezik. Az éghajlati és talajviszonyok együttesen különleges feltételeket biztosítanak a nemes rothadás kialakulásához, ami minden pohár aszúbornak semmi máshoz nem fogható önálló stílust biztosít.
A Tokaj Oremus büszke rá, hogy 115 hektár olyan gyönyör fekvés szlt mondhat magáénak, mint például a Mandulás vagy a Kútpatka dl, els osztályú területek, amelyek mindig nemesi családok birtokában voltak, mint amilyenek a Rákócziak, a Szirmayak vagy a Dessewffyek. A hegyek oldalában, 200 méter tengerszint feletti magasságot meg nem haladó módon telepített szl védve érzi magát az északi széltl, ugyanakkor fekvésébl következen bséges napsütésben részesül. 1999. óta az erjesztés a Tolcsván található új, 3.500 m2 alapterület létesítményben zajlik, amelyet a legkorszerbb technológiával szereltek fel. Boltozatos mennyezet erjesztcsarnok 4.500 hl befogadóképességgel rozsdamentes tartályokban, automatizált hfokszabályozással. Forgó rendszer áztató tartályok az aszúszemeknek a musttal történ áztatására. A szüreti fogadórészleg és a válogatóasztalok a központi csarnok fels szintjén találhatók. A leszüretelt termést szivattyúzás nélkül mozgatják, a must pedig gravitációs elven jut az erjeszttérbe.

 

Felhasznált forrás: (bortársaság honlapja)