Kedves Ltogat!

Az oldal fejleszts alatt! Rendelseivel kapcsolatban rdekldjn telefonon. Kijelentem, hogy elmltam 18. ves!
Igen
Nem

Borszatok

Tokajicum Borhz

Tokajicum Borhz

Tokaj-Hegyalján az aszútermelés és aszúkészítés évszázadok óta változatlanul kiemelked jelentséggel bír. A hagyományokat tiszteletben tartva, de a kor kihívásainak eleget téve jött létre a TOKAJICUM Borház, melynek célja, hogy a több generációs tudást fiatalos lendülettel és szemléletmóddal párosítva évrl-évre olyan borkülönlegességeket hozzon létre, amelyek a világ bármely pontján méltán öregbítik a tokaji borok hírnevét.
Hisznek abban, hogy a tokaji hegyek különleges természeti adottságai nem csak az édes aszúkban, hanem a különlegesen minerális száraz borokban is kiteljesednek és rövidesen meghódítják a világ különlegességeket kedvel borfogyasztóit.
A Tokajicum elkövetkez éveinek terveiben a muscat lunel, azaz a sárga muskotály stratégiai helyet foglal el. Ez a szlfajta alkalmas arra, hogy üde gyümülcsösségével, jól érthet karakterével azok is azonnal megkedveljék, akik életükben elször fogyasztanak tokaji száraz bort.

A 20 hektáros szlbirtok páratlan helyen terül el. Panorámáját a tokaji Kopasz-hegy Tarcalt érint, déli fekvés nyúlványa teszi pazarrá. A ma is szltáblákkal övezett birtok - levéltári források szerint - hajdanán az Andrássy grófok birtoka volt. Szlterületeik kivétel nélkül els osztályú, híres történelmi dlkben találhatóak, Tarcal határában a Percz, Czeke, Agyag, Vinnai, Forrás, Királygát, Deák, Elhegy, Fekete-hegy, Mandulás, Mád határában pedig a Danczka, Betsek, Hold-völgy, Középhegy és Bojta.
Az ültetvények nagy része negyven éves vagy még öregebb. Az öreg tkékhez fborászunk kifejezetten ragaszkodik, mert önmagukat hozamkorlátozzák és fleg, mert ezek a nagy beltartalmú, ásványos borok forrásai.  A szétszórt elhelyezkedés elnye, hogy a változatos talaj és fekvés lehetséget ad a kísérletezésre, mert ugyanazon szlfajták egészen más arcukat mutatják más-más adottságú dlkbl szüretelve.
Ültetvényeink nagy részén 2009-ben ültetvényrekonstrukciót hajtottunk végre, mely által területeink megszépültek, visszanyerték régi ragyogásukat.

 

Felhasznált forrás: www.tokajicum.com