Kedves Ltogat!

Az oldal fejleszts alatt! Rendelseivel kapcsolatban rdekldjn telefonon. Kijelentem, hogy elmltam 18. ves!
Igen
Nem

Borszatok

Bolyki Jnos

Bolyki Jnos

Családunkban szltermesztéssel szüleim is foglalkoztak. Egy kisebb szlterülettel rendelkeztek, így gyerekként nekem is segítenem kellett a munkálatokban. Akkor még kevésbé fogott meg ez a munka. Fokozatosan váltam a bor megszállottjává.

Budapesti tanulmányaim befejeztével - könnyipari üzemmérnökként végeztem - 1998-ban Gyöngyösön kezdtem el a szlész-borász szakot. Ekkor már szlt is telepítettem. Egy ideig még eladtam a termést, de hamarosan megfogalmazódott bennem a saját bor készítésének gondolata. Több kiváló szakember, borász is megersített ebben a tervemben. 2003-ban a diploma megszerzése után kezdtem el borászkodni, és az ebbl az évjáratból származó Bikavérem 2006-ban ezüstérmet nyert a Challange International du Vin borversenyen.

Azóta is a kiemelked minség elérése és egyre magasabb minség keresése a célom. Boraimat a természetesség elve alapján készítem, és igyekszem minél kevésbé terhelni a környezetet. A szlmvelésben van állandó segítségem, egyébként minden munkát egyedül végzek. Úgy gondolom, hogy a borkészítés teljes embert kíván: egy embernek kell átlátnia az egész munkafolyamatot.