Kedves Ltogat!

Az oldal fejleszts alatt! Rendelseivel kapcsolatban rdekldjn telefonon. Kijelentem, hogy elmltam 18. ves!
Igen
Nem

Borszatok

Szeremley Huba

Szeremley Huba

A Szeremley-birtok 150 ha családi tulajdonú területtel rendelkezik, ebbl 124 ha-on terem szl, Badacsonyban, a Gulácson, a Szent-György-hegyen és a Káli-medencében. Az errl a vidékrl származó borokat már a Római Birodalom idejében is nagy becsben tartották, ebbl korból származik a "Vinea Pannoniae Nobilis Districtus" tájmegjelölés is.
A pannon éghajlatnak, a Balaton közelségének és az ezzel összefügg magas páratartalomnak, a különleges geológiai szerkezet, helnyel tulajdonságú bazalttalajnak köszönheten a Szeremley-borok különleges minségek, hosszúak, testesek, valamint szép sav- és cukortartalmúak.
Szeremley Huba és fia, László a bort és a borászatot Magyarország jelents kultúrértékének tekinti. A modern és hagyományos borászati technológiák ötvözése, valamint a természet iránti tisztelet megmutatkozik a borok minségén is: tiszták, gyümölcsösek, tartalmasak. Különösen megnyer a két hungaricum, a kéknyel és a budai zöld, melyek szinte már eltntek a boros köztudatból, de többek között Szeremleyéknek köszönheten ma már egyre többen ismerik, keresik ezeket a fajtákat. A választék további tagjai a szürkebarát, az olaszrizling, a rajnai rizling és a Muscat Ottonel, vörösben pedig a pinot noir, a cabernet franc és a kékfrankos.

 

Felhasznált forrás: (bortársaság honlapja)