Kedves Ltogat!

Az oldal fejleszts alatt! Rendelseivel kapcsolatban rdekldjn telefonon. Kijelentem, hogy elmltam 18. ves!
Igen
Nem

Borszatok

Bussay Lszl

Bussay Lszl

A Pincészet Csömyelöld településen a Kövecs-hegyen található a Birkás- és a Kapatöró-dúlben. A családi gazdaság 5,5 hektár méret ültetvénnyel és egy 2004-ben épített feldolgozóval rendelkezik. Az ültetvé­ny a horvát-szlovén-magyar hármashatár folött egyetlen parabola alakú 300 m magasan fekv területen fekszik. Szlfajták: olaszrizling 30%. rajnai rizling 30%* szürkebarát 15%. sárga musko­tály 8%, a többi tramini. 2007-ben került sor az els régi vegyes ültetvény fajtaváltására. A borok alacsony kordon mvelés, átlagban 1-1,5 kg/t terhelés, gondosan ápolt szlbl készülnek, 1000-1200 literes tölgyfahordókban történik az erjesztés és az érlelés, május végén kerül­nek a borok palackba. Hagyományos kézmves borá­szatról van szó, fajéleszt és irányított erjesztés nélkül. Boraik még a gyengébb évjáratokban is rendkívül kon­centráltak és testesek, kimagaslóan szép savszerkezettel bírnak, többször a félszáraz nedk határmezsgyéjén mozognak. Az éves termelés 25-30 ezer palack.

Boraik:

Szürkebarát - Igen magas cukorfokkal szüretelt szó­lóból készült* magas alkoholtartalmú száraz, testes fehérbor. A Pannon Bormustrán 2007-ben csúcsbor mi­nsítést kapott a 2006-os évjárat.

Tramini - Magas cukorfokkal szüretelt, botrytis-es ízek­kel rendelkez száraz bor.

Esküvé - Olaszrizling és Rajnai rizling házasítása. 60-40%-os arányban, magas cukorfokkal szüretelt fa­hordóban érlelt testes száraz, fehérbor.

Olaszrizling — Száraz fehérbor citrusos jegyekkel. Rajnai rizling — Száraz fehérbor gyümölcsös jegyekkel.